FAQ - veelgestelde vragen

- Veelgestelde vragen deelnemers -

Een andere manier van snuffelen! De kofferbak markt is een begrip, overgewaaid uit Engeland waar het al jarenlang populair is onder de naam ‘Car boot sale’.

In plaats van dat je een kraam huurt, krijg je je eigen royale plek op het buitenterrein om deze in te delen zoals je wil.  Deze biedt meer ruimte en mogelijkheden dan een traditionele marktkraam…

Vanaf een kleedje, met een tafel, de rekken… wat jij wil!

Hiermee ontstaat een leuke variërende markt waar je naar hartenlust kan struinen en snuffelen.

Net zoals bij een traditionele markt (vanuit kramen) is ook hier het aanbod eindeloos; Huishoudelijke apparatuur, leuke spulletjes voor in en om huis, kleding, boeken, (klein)meubels, servies, speelgoed, fietsen en ga zo maar door!

Lijkt het je leuk hier aan deel te nemen? Ga dan naar aanmelden.

De grondplaatsen zijn lekker ruim. Uw plaats is 5 meter of de lengte van uw voertuig (in geval van bus en/of aanhanger) + één extra meter met een diepte van 3 á 4 meter.

Nee, helaas. Uw aanhanger dient in combinatie te zijn met uw voertuig.

Nee, de toewijzing is op volgorde van binnenkomst. Mocht u om bijv. medische redenen in een schaduwplek of bij de toiletten willen staan, kunt u dit voorafgaand bij uw reservering aangeven. Wij zullen dan ons best doen hier rekening mee te houden.

Ja, anders loopt u het risico geen plek te hebben en dat zou zonde zijn.

Zowel voor buiten als binnenmarkten hebben wij een aantal beschikbare plaatsen, die voorafgaand gereserveerd en aanbetaald dienen te worden om uw inschrijving definitief te maken.

Last minute nog opgeven? Dan kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen om te reserveren, zodat wij u direct kunnen vertellen of er nog plek is en uw naam te verwerken op de deelname lijst.

Via onze site kunt u per markt reserveren. Vervolgens ontvangt u binnen 24 uur een bevestiging van inschrijving met daarin een betaalverzoek. Op het moment dat u de aanbetaling heeft voldaan is uw inschrijving definitief. U ontvangt hierover geen extra bericht. Heeft u een kraam gereserveerd? Krijgt u een nummer toegewezen. Zorg dat u deze bij u heeft op de dag van de markt.

24 uur na reservering nog geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer dan uw postvak ‘ongewenst’ of SPAM box, of wij daar niet in terecht gekomen zijn. Helaas gebeurt dat wel eens.  Mocht u ons daarin ook niet terugvinden, stuur dan een mail naar info@pretmarkten.nl

Via de site dient u per markt te reserveren. Wilt u aan meerdere markten deelnemen? Stuur ons dan een mailtje met de data van de betreffende markten en hoe u hier aan mee wil doen (soort plaats, eventueel voertuig).

Dat kan.  U dient dit wel aan te geven op het formulier of in het opmerkingenveld, zodat uw reservering goed verwerkt kan worden. Reserveert u voor meerdere personen? Geef dan ook de naam op en hou er rekening mee dat meerdere plekken ook verwerkt dienen te worden in de aanbetaling.

Wilt u naast elkaar staan bij de kofferbakmarkt? Zorg er dan voor dat u tegelijkertijd het terrein opkomt, want plaats toewijzing is op volgorde van binnenkomst.

Bij kramen kunt u wel naast elkaar reserveren, zolang de mogelijkheid er is. Wij adviseren u wel dit tijdig door te geven zodat we hier rekening mee kunnen houden.  

Ja. Wij raden aan uw afmelding zo snel mogelijk door te geven. Wellicht kunnen we nog iemand anders blij maken met uw kraam/plaats. Meldt u zich korter dan 72 uur voor de markt af, komt restitutie van de reserveringskosten te vervallen.

In principe kan u 2,5 uur voorafgaand aan de opening van de markt naar binnen en starten met opbouwen, tenzij anders vermeld in de bevestigingsmail.

Om de kwaliteit van de markt te waarborgen en het leuk te houden voor medestandhouders en bezoekers, is het toegestaan om circa 20 minuten voor het einde van de markt langzaam aan te beginnen met afbouwen en opruimen.

10 minuten na sluiting van de markt.

Let je er op dat je aan het einde alles weer mee neemt?  Dozen, afval en overgebleven artikelen? Wij vertrouwen op jullie medewerking en berekenen daarom geen borg… graag willen we dat zo houden!

Dan laten we ons daar niet door tegenhouden om een leuke markt neer te zetten. J In principe gaan de buitenmarkten altijd door en blijft uw reservering van kracht ook bij enige regenvoorspellingen. Zijn er echter extreme weersomstandigheden voorspeld of worden we getreiterd door aanhoudende regenval, kan de organisatie besluiten de markt te annuleren of eerder te laten stoppen.

De markt is  bedoeld voor tweedehands waren, zelfgemaakte spullen ed. Artikelen waar je over twijfelt? Neem gerust even contact met ons op!

 

Wat in ieder geval niet de bedoeling is zijn verboden waren zoals wapens, verboden middelen/drugs, aanstootgevende producten of uitsluitend nieuwe handel.

Let op dat je je verkoopwaar bij binnenkomst bij je hebt… het is niet mogelijk om tussentijds je kraam aan te vullen.

De naam pretmarkten hebben wij niet voor niets. Markten zijn leuk, sfeervol, en kennen een bonte variatie van (oude) verzamelingen, huisraad, goede koopjes en bijzondere snuisterijen. Wij koesteren de gemoedelijke sfeer en goedgemutste verkopers en dragen dan ook graag een steentje bij aan een opperbeste stemming! Wij zijn blij met onze standhouders en dat mogen ze weten ook!

Daarom hebben wij de pretgarantie. Dit houdt in dat we regelmatig een actie hebben die marktdeelname nóg leuker maakt. De introductie actie, onder het mom ‘hoe meer zielen hoe meer vreugd’, waarmee je je inschrijving kan terugverdienen… of de hittepetit. Wanneer de temperatuur 28 graden aantikt, worden alle standhouders getrakteerd op een verkoelend ijsje… leuk toch?! Houdt onze site in de gaten voor regelmatig leuke acties!

- Veelgestelde vragen bezoekers -

De buitenmarkten zijn van 9:00 – 15:00.

Binnen bent u welkom van 9:30 tot 16:00.

Deze bedraagt voor de buitenmarkten € 2,50 en voor de binnenmarkten € 3,50.

Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis.

Helaas niet. Zorg daarom dat u voldoende contant geld mee neemt. Ook de standhouders vinden het prettig als u niet al te grote biljetten hebt, ivm beperkt wisselgeld.

Jazeker. Op onze markt is er een horecapunt met diverse dranken en lekkernijen. Ook een terrasje om even lekker te zitten ontbreekt niet

Tot ziens op een van onze volgende markten!